Brouwen

Brouwerij Adept

Brouwer Dimitri Staelens

Dankzij de samenwerking met professor Delvaux aan de KU Leuven in het Laboratorium voor Mouterij en Brouwerij kreeg Dimitri Staelens de smaak voor het brouwen te pakken. Ondertussen heeft hij al meer dan 25 jaar ervaring in het vak opgebouwd bij Interbrew/InBev en Duvel-Moortgat.

Toen in 2015 het pand van De Smederij op de markt kwam, werd zijn grote droom ook meteen werkelijkheid: een eigen brouwerij opstarten. Met een installatie die tot 1000 liter per keer kan brouwen, kan je dus rekenen op héél veel lekkere bieren.

Bierbeleving

De Smederij werkt aan een project rond bierbeleving. We ontwikkelen allerhande om u extra te laten genieten van ons mooie dorp, haar verhalen en ons bier. 

Volg ons via de nieuwsbrief of op social media om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen!

Adept, what’s in a name?

Toen de ouderraad van basisschool De Kraal Winksele op zoek was naar fondsen om een oud St. Jozefbeeld op te knappen, noemden ze zichzelf in een vrolijke bui ‘de Adepten van St. Jozef’. Al snel kwamen ze op het idee om een bier te ontwikkelen, gedoopt Adept.

Een adept is een fanatieke aanhanger, maar ook een ingewijde in geheim ogende kennis én het betekent deskundig in het Engels. Niet geheel toevallig is dit allemaal ook van toepassing op Dimitri zelf en het mysterie van het brouwen.

Welke bieren brouwen wij?

Onze drie huisgebrouwen bieren kan je enkel in De Smederij degusteren:
onze lichtere varianten WinXel (licht en blond) en WinXXel (licht en donker) en als het iets straffer mag zijn, onze WinXXXel (zwaar en blond), vallen zeker ook bij jou in de smaak.

Naast seizoensbieren en experimentele brouwsels vind je hier uiteraard ook ons Adeptbier, dat ook buiten de brouwerij te verkrijgen is in een selectie van horecazaken en winkels in de buurt.

Brouwerijbezoeken en proeverijen

Interesse in een brouwerijbezoek of proeverij? We b(r)ouwen aan een gidsenploeg en een bookingstool op de website. Tot dan? Vraag het rechtstreeks aan de brouwer himself!

Contacteer Dimitri voor meer informatie via dimitri@desmederijwinksele.be.

 

Pin It on Pinterest