Over De Smederij

Wat vind je hier?

In de Smederij kan je eten en drinken, vergaderen, feesten en zoveel meer. Vanuit de eetbar heb je zicht op de brouwerij Adept, en van op het buitenterras kan je genieten van de grote, groene tuin met diertjes, natuureducatie en natuurlijke speeltuigen.

We verwelkomen jong en oud, buren, wandelaars en fietsers, natuurliefhebbers, bierliefhebbers, organisaties en bedrijven.

Op de eetkaart vind je zowel ‘klassiekers van de Jef’ (zo heette de smid van weleer) als hapjes en deelgerechten, en Jana’s suggesties met seizoensproducten. In de namiddag kan je hier ook genieten van een pannenkoek of huisgemaakte taart.

We bouwen dit jaar het aanbod verder uit met brouwerijbezoeken, proeverijen, wandel- en fietsroutes.

Hoe is het begonnen?

De locatie is het oude atelier van de smid, die onder meer het kruis op de kerk in Winksele heeft gemaakt. Het atelier was niet alleen de werkruimte van de smid Jef Schoeters, het was ook een ontmoetingsplek waar buren spontaan binnenvielen voor een babbel en een drankje. Het idee en de naam van De Smederij zijn daaruit voortgevloeid.

Toen het pand in 2015 plots te koop werd aangeboden, staken enkele lokale ondernemers de koppen bij elkaar. In 2017 richtten Dimitri Staelens (brouwerij Adept), Jana Stessel (Eetbar Jana) en Nele Smets (Tweeperenboom) samen de ondernemerscoöperatie De Smederij op.

Waar dromen we van?

De Smederij is een gastvrije plek in het dorp waar mensen van verschillende generaties en allerlei slag elkaar kunnen ontmoeten.

We willen onze bezoekers prikkelen en inspireren door natuur en ambacht in de kijker te zetten. Je kijkt hier zo de keuken binnen en ziet de brouwer aan het werk. In de groene tuin bouwen buren en vrienden aan een open tuin voor iedereen. 

Contacteer ons

De Smederij cv

Warotstraat 4
3020 Winksele

016/84.64.84

welkom@desmederijwinksele.be

Pin It on Pinterest