Over De Smederij

Wat vind je hier?

In de Smederij vind je brouwerij Adept van Dimitri Staelens, de eetbar van Jana Stessel en vergaderzalen voor bedrijven of workshops van Tweeperenboom.

We hebben ook een pop-uplocatie voor plaatselijke ambachtslieden.

Hoe is het begonnen?

De locatie is het oude atelier van de smid, die onder meer het kruis op de kerk in Winksele heeft gemaakt. Het atelier was niet alleen de werkruimte van de smid Schoeters, het was ook een ontmoetingsplek waar buren spontaan binnenvielen voor een babbel en een drankje. Het idee en de naam van De Smederij zijn daaruit voortgevloeid.

Toen het pand in 2015 plots te koop werd aangeboden, staken enkele lokale ondernemers de koppen bij elkaar. In 2017 richtten Dimitri Staelens (brouwerij Adept), Jana Stessel (Eetbar De Smederij) en Nele Smets (Tweeperenboom) samen de ondernemerscoöperatie De Smederij op.

Waar dromen we van?

Met De Smederij willen we een inspirerende plek in het dorp creëren waar mensen van verschillende generaties en doelgroepen elkaar kunnen ontmoeten.

We willen onze bezoekers prikkelen en inspireren op een laagdrempelige manier en hopen een grote groep mensen te bereiken die hier in verbinding komen met zichzelf, met anderen en met lokale producten.

Contacteer ons

De Smederij cv

Warotstraat 4
3020 Winksele

016/84.64.84

Eetbar: jana@desmederijwinksele.be
Brouwerij: dimitri@desmederijwinksele.be
Vergaderingen en conferenties: nele@desmederijwinksele.be

Pin It on Pinterest